تقدیم به عروس خانوما آقا دامادای ساده دل - * - 04 خرداد 1391,ساعت 20:45:58

_-*-_-*-_ تور 4 روزه برای کاربران تالار گفتمان ساده دل _-*-_-*-_

جدیدترین پست ها
موضوع : دست خط شما!!
متن : شما اجازه ديدن اين عکس را نداريد .لطفا ابتدا در انجمن ثبت نام و يا به انجمن وارد شويد .یه حیاط نوشته ی قدیمیه...
در گـــالـــري عــكـــس
توسط shabpare        تاریخ : امروز، ساعت 20:43:42
موضوع : ليلة الرغائب (شب آرزوها)
متن : "لیله الرغائب" شبی به بلندای آرزو‌ها امشب به نزد تو آمده‌ام تا حق تو را...
در ادبـــی - مــذهــبــی
توسط ZAGHI        تاریخ : امروز، ساعت 20:26:44
موضوع : _-*-_-*-_ تور 4 روزه برای کاربران تالار گفتمان ساده دل _-*-_-*-_
متن :  من با اندرس موافقم  خانوم ها يعني دور از جماعتند ... و نميتونن با كساني ...
در گــــفــــتــــگــــو آزاد
توسط shadi.shadi        تاریخ : امروز، ساعت 14:58:25
موضوع : آرزوهایی که هرگز برآورده نشدند....
متن : من همش عاشق دوچرخه بودم و هستم؛وقتی بچه بودم یه سه چرخه زرد داشتم؛بعدش...
توسط shabpare        تاریخ : امروز، ساعت 10:29:33
موضوع : شما دوست دارید به اونی که عاشقشید چی هدیه بدید؟
متن : خُ خیلی سخته چیزی رو هدیه دادن؛ولی بهترین چیز اینه که در کنار این که خص...
توسط shabpare        تاریخ : امروز، ساعت 10:22:02
موضوع : گمشده من ، گمشده تو
متن : من..!هوم؛خُ من؛من یسری چیزا رو گم کردم؛حالا پیداشون میکنم یا نع خدا دان...
توسط shabpare        تاریخ : امروز، ساعت 10:12:13
موضوع : حرف دل
متن : نوشته: مرتضی محمدی در امروز، ساعت 09:49:04 دوستان ساده دل این شاید آخرین مط...
توسط shabpare        تاریخ : امروز، ساعت 10:04:38
موضوع : بیا از رویات بگو...شاید منم رویامو پیدا کنم...
متن : رویــــــــــــا هایــــــــــ  تــو...رویاهای تو بخش مهمی از زندگی ت...
توسط shabpare        تاریخ : امروز، ساعت 09:48:53
موضوع : چرا کمک میکنی چون...
متن : کمک می کنم چون من هم یک روزی یک جایی محتاج کمک میشم ...کمک می کنم تا روزی ...
توسط پديده        تاریخ : امروز، ساعت 02:48:32
موضوع : ♥♥کــــودکــــانــــــــه♥♥
متن : شما اجازه ديدن اين عکس را نداريد .لطفا ابتدا در انجمن ثبت نام و يا به انجمن وارد شويد .این پسر خالمه؛پارسال ک...
توسط shabpare        تاریخ : ديروز، ساعت 18:46:06
موضوع : متن اهنگ مورد علاقه ات رو بنويس
متن : بن بستبه من چیزی بگو شاید هنوزم فرصتی باشههنوزم بیـن ما شاید یه حـس تـا...
در ادبـــی - مــذهــبــی
توسط پديده        تاریخ : ديروز، ساعت 18:31:30
موضوع : شعرهای بلند و کوتاه (4)
متن : دیرگاهیست که تنها شده امقصه غربت صحرا شده اموسعت درد فقط سهم من استباز ...
در ادبـــی - مــذهــبــی
توسط مرتضی محمدی        تاریخ : ديروز، ساعت 16:55:27
موضوع : ناامیدی تنها یک گناه است؟
متن : امید در کنار نا امیدی رنگ میگیره ؛ مثلا باید به یک جریانی کاملا و با دل ...
توسط پديده        تاریخ : ديروز، ساعت 15:29:35
موضوع : •فروغ _ زنی تنها در آستانه فصلی سرد!•
متن : ناگفته هايي از فروغ  در حوزۀ سينماـ پيوندفيلم(يك آتش)كه در سال ۱۳۴۱ در ...
در ادبـــی - مــذهــبــی
توسط shadi.shadi        تاریخ : ديروز، ساعت 15:16:37
موضوع : پاسخ : شعر هاي خنده دار
متن : ياهوهي گفتند: پدرومادرها!مراقب باشيداينترنت چيز بدي استماهواره خطر دا...
در ادبـــی - مــذهــبــی
توسط shadi.shadi        تاریخ : ديروز، ساعت 14:56:49

صفحه: [1] 2   بالا
موضوع: تقدیم به عروس خانوما آقا دامادای ساده دل  (دفعات بازدید: 899 بار) ابزارهاي تاپيك جستجو
0 كاربران و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.
25 دي 1389,ساعت 15:11:13
در:
سارینا
مدیر یار
تشكر
-اهدا شده: 854
-دريافت شده: 903

*
محبوبيت : 285
آفلاین آفلاین
جنسيت : دختر
تعداد ارسال: 1211
♥من و یه دنیــــ♥ـــا حرف نگفته♥
تقدیم به عروس خانوما آقا دامادای ساده دل

همین چند وقته پیش شنیدم چند تا عروس داریم که ب هسلامتی میخوان برن و خلاصه به قول قدیمیا خونه ی بختشون
منم گفتم بیامو یه کمکی کنم بهشون
در نتیجه اومدم این تایپیکو باز کردم حالا محتواش چی هست اصلا؟؟؟
من توش درباره ی سفره های عقد مدل هاش لباس های عروس مدل مو و....
بسیار خوب اینم اولیش

آئينه بخت و دو شمعدان: سمبل روشنائی و شفافیت آینده عروس و داماد هستند

سينی عاطل و باطل: خشخاش, برنج , نمک (برای دور کردن چشم شيطان) رازيانه, چای, کندر (برای دور کردن چشم شيطان)

نان سنگک که معمولا با خط خوش بر روی آن می نويسند "مبارک باد" که همراه با سبزی و پنير است. (عروس و داماد بايد از آن بخورند تا شادی به خانه آنها بيايد)

گردو و بادام: نشانه باروری می باشند.

انار و سیب: سمبل میوه های بهشتی و تندرستی و شادابی هستند.

گلاب: سمبل عطر و تقدیس محیط.

شاخه نبات: سمبل شیرینی زندگیַ

اسپند: دور نگاه داشتن چشم شیطانַ

تخم مرغ: نموداری از سرپرستی پدر و مادر بر عروس و داماد است.

ساییدن کله قند: دستمالی سفيد بالای سر عروس (دستمالی که معمولا بر روی سر عروس و داماد گرفته می شود و با سوزن و نخ هفت رنگ به نشانه بستن دهان خانواده شوهر دوخته می شود) ַ

ظرف عسل : سمبل به مناسبت شروع زندگی شيرينַ

قرآن: سمبل براي بركت خداوند استַ

سجاده , تسبیح , مهر: نمایانگر اهمیت نماز و عبادت و برکت زندگیַ

شما اجازه ديدن اين عکس را نداريد .
لطفا ابتدا
در انجمن ثبت نام و يا به انجمن وارد شويد .

مشاهده كاربراني كه از پست شما تشكر كرده اند:

سینا, آنارايا, موسوی, sa8622, girl

براي اين پست, 5 كاربر تشكر كرده اند

« آخرين ويرايش :توسط ساینا »

چه حکایت جالبیست :کلمه ی زندگی با زن آغاز میشود و مردن با مرد

خارج شده است
27 دي 1389,ساعت 14:44:16
پاسخ #1 در:
سارینا
مدیر یار
تشكر

*
آفلاین آفلاین
پاسخ : تقدیم به عروس خانومای ساده دل
این مطلبم قشنگه تا اخرش بخونین
براتون بعدا چند مدلم عکس میذارم

ازدواج یک رویداد هیجان انگیز در زندگی هر زنی است، بنابراین لباس عروس یکی از نقش های اصلی را در زیباتر شدن این روز بی همتا بازی می کند. طراحی لباس عروس های سال 2010 واقعاً متنوع و درخشان است، لباس عروس نباید فقط فریبنده و شیک باشد بلکه در عین حال باید افسانه ای و در عین حال راحت و متناسب اندام شما باشد. اگر در حال تدارک عروسی خود و جستجوی لباس عروس در بین مدل های 2010 هستید، می توانید با نکات کلیدی و راهنمایی ما، آن را پیدا کنید و مطمئن باشید در بزرگترین روز زندگی خود تبدیل به الهه خواهید شد.

لباس عروس با دنباله های بلند مدل پری دریایی :
اگر شما یک لباس مد روز و یک طرح مجلل دوست دارید که شما را در بزرگترین روز زندگی‌تان بسیار عالی و باشکوه نشان دهد این سبک مدل‌ها برای شما طراحی شده است. این طرح لباس عروس بر روی خصوصیات زنانه شما تأکید می کند و شما را به طرز شگفت انگیزی بلندتر نشان می دهد. بهرحال، اگر شما در قسمت کمر و پهلو خود دارای اضافه وزن باشید می توانید با این طرح این قسمت بدن خود را مسطح نشان دهید.

لباس عروس با دامن بزرگ و پفی یا چند لایه:
اگر شما دوست دارید در لباس عروس شبیه یک پرنسس افسانه ای مانند آن چه که در فیلم هاست دیده شوید این مدل انتخاب عالی است. این یک طرح درجه یک برای تمام فصول است. این طرح اندام را به طور فوق العاده ای شکل می دهد. بر کمر باریک شما تأکید می کند و در عین حال کوچکترین معایب را می پوشاند. این لباس ها واقعاً فریبنده هستند و فرم بدن را به زیبایی نشان می دهند.
ساختار لایه ای و دنباله های بلند این لباس از جزئیات فوق العاده آن است که یک حس شگفت انگیز دیداری به لباس شما می دهد. پوشیدن این مدل لباس عروس قطعاً به شما حس شاهزاده شدن را خواهد داد.

لباس عروس جیب دار
با این لباس های عروس جیب دار زیبا، طراحان یک عنصر مهم را در طراحی لباس عروس 2010 وارد کردند. هر کسی دوست دارد لباس راحتی بپوشد که معمولا لباس‌های عروس در این مورد مشهور نیستند. اما اکنون زمانی است که شما در بزرگترین روز زندگی خود با پوشیدن لباس عروس جیب دار، مجلل، درخشان و راحت به نظر آیید.
لباس عروس چین دار و چسبان ( مدل ماهی):
اگر شما دوست دارید که حس فریبندگی به لباس عروس شما اضافه شود، چین های زیاد و فلس مانند مد 2010 انتخابی درست هستند. کمراین مدل‌ها به طور جالبی بر کمر تأکید می کند. اگر اندام متناسبی دارید این مدل ها بسیار زیبا و باشکوه است.

خارج شده است
01 بهمن 1389,ساعت 00:20:53
پاسخ #2 در:
سارینا
مدیر یار
تشكر

*
آفلاین آفلاین
بچه ها این داستان جالب عروسی حضرت علی و حضرت فاطمه است.اینو بخونید راجع به عروسی تا من برم دنبال مدل لباس و مدل موو..

مقدمات عروسی
از عقد امیرالمؤمنین علی و فاطمه علیهما السلام یک ماه گذشت. عقیل نزد علی آمد و گفت:« ما از ازدواج تو و فاطمه بسیار خوشحالیم. اکنون چرا از رسول خدا درخواست نمی‏کنی فاطمه را به خانه خود ببری؟»
علی علیه السلام گفت:« به خدا قسم من هم مایلم، اما از رسول خدا حیا می‏کنم.»
عقیل گفت:« برخیز نزد پیامبر برویم.»

در راه به ام ایمن برخوردند و ماجرا را به او گفتند.
ام ایمن گفت:« بگذارید این کار را زن ها انجام دهند.»
لذا برگشت و ام سلمه و زنان دیگر رسول خدا را خبر کرد؛ همگی دور وجود مبارک رسول خدا حلقه زدند و گفتند:« پدران و مادران ما به فدای تو باد، ای رسول خدا! ما برای امری نزد شما جمع شده‏ایم که اگر خدیجه بود، چشمش روشن می‏شد.»
با شنیدن نام خدیجه، رسول خدا گریان شد و فرمود:« کجا همانند خدیجه پیدا می‏شود؟ او مرا تصدیق کرد در زمانی که همه‌ی مردم تکذیبم می‏کردند؛ کمکم کرد و ثروتش را به من بخشید. من به امر خداوند، خدیجه را بشارت دادم به قصری از زمرد در بهشت: جایی که در آن نه اضطرابی است و نه رنج و تعبی.»
ام سلمه گفت:« بهشت بر او گوارا باد و خداوند ما را هم همنشین او کند.
ای رسول خدا! برادر و پسر عمت علی بن ابیطالب دوست دارد همسرش، فاطمه، را به خانه‌ی خود ببرد. »
رسول خدا فرمود:« چرا خودش به من نگفت؟»
ام سلمه عرض کرد:« حیا کرد.»
رسول خدا فرمود:« برو علی را بیاور.»
ام سلمه علی علیه السلام را که منتظر جواب بود، نزد رسول خدا برد.
زن‌ها از اطاق خارج شدند.
رسول خدا قرار شب زفاف را با علی علیه السلام گذاشت. سپس به زنان خود امر فرمود فاطمه علیهاسلام را زینت کنند.

عطر
ام سلمه نزد فاطمه علیهاسلام رفت و گفت:« آیا عطری برای خود ذخیره کرده‏ای؟»
فرمود:« بله.» و شیشه‌ای عطر آورد. ام سلمه کمی از آن را در کف دست خود زد و بویید.
پرسید:« فاطمه جان این عطر از کجاست؟ مانندش را تا به حال نبوییده‌ام.»
فاطمه علیهاسلام فرمود:
« یک روز وقتی جبرئیل از نزد پدرم رسول خدا می‌رفت، چیزی از بال‌های او می‏ریخت. رسول خدا فرمود:« اینها را جمع کن، عنبر است که از بال های جبرئیل می‏ریزد.»

لباس عروس
جبرئیل علیه السلام برای فاطمه علیهاسلام لباسی بسیار مجلل، فاخر و زیبا آورد. همه زنهای قریش حیرت کردند و گفتند:« این لباس را از کجا آورده‏ای؟»
حضرت فاطمه فرمود:« این از جانب پروردگار است.»

موسوی, sa8622

براي اين پست, 2 كاربر تشكر كرده اند

خارج شده است
03 بهمن 1389,ساعت 11:38:08
پاسخ #3 در:
سینا
مدیر یار
تشكر
-اهدا شده: 311
-دريافت شده: 534

*
محبوبيت : 132
آفلاین آفلاین
تعداد ارسال: 426
اميدوار به لطف خدا
تقديم به عروس و دامادهاي آينده ساده دل o94 o94 o94 o94

در مصائب ازدواج شاه و گدا
فاصله

لابد همه تان این ماجرا را شنیده اید: روزی معلمی از شاگرد پولدارش می خواهد انشایی درباره یک خانواده فقیر بنویسد. او هم می نویسد «آنها فقیر بودند، نوکرشان فقیر بود، آشپزشان فقیر بود، باغبان شان فقیر بود، اتومبیل بنزشان بنزین نداشت. سگ شان گرسنه بود... »
ود

این ماجرا، بارها و بارها برای جوان ها اتفاق می افتد و تقصیری هم متوجه شان نیست؛ چون اصلا درکی از نداری و فقر ندارند. مثلاً دختری را در نظر بگیرید که از وقتی زبان باز کرده، هر چیزی خواسته در سوت ثانیه دم دستش بوده است. از همچنین آدمی که همه امکانات یک جا به دستش رسیده، چه انتظاری برای «با هم ساختن زندگی» می شود داشت؟

کسی که قبل از ازدواج، تنهایی سوار بنز می شود و موبایل به دست می گیرد، با چه رویی به طور اشتراکی سوار پراید شود و کارت در دست در صف تلفن عمومی بایستد؟ واقعاً کلاس اش پایین می آید وقتی تا چند روز پیش غذای گرم و نرم جلویش بوده و حالا باید جلوی گاز آشپزخانه، مواظب ته نگرفتن کته باشد!

ازدواج

کسی که قبل از ازدواج، تنهایی سوار بنز می شود و موبایل به دست می گیرد، با چه رویی به طور اشتراکی سوار پراید شود و کارت در دست در صف تلفن عمومی بایستد؟ واقعاً کلاس اش پایین می آید وقتی تا چند روز پیش غذای گرم و نرم جلویش بوده و حالا باید جلوی گاز آشپزخانه، مواظب ته نگرفتن کته باشد.

این چه فاجعه ای است که وقتی ماشین ظرفشویی هست، باید با دست و مایع ظرفشویی ای که پدر پوست را در می آورد،ظرف ها را بشوید؟ مگر می شود در عصر ماشین لباس شویی، در آب و کف به لباس های چرک و بود گندو چنگ زد؟

کندن از زندگی مرفه بیست ساله و وارد شدن به زندگی محدود متوسط،

حتی اگر پای یک پاتیل عشق هم در میان باشد، تلخ است

ازدواج

در این نمونه ها همه اش از مشکلاتی حرف زدیم که قاعدتاً دختر پولدار با پسر فقیر پیدا می کند و البته منظورمان این نبوده که مسائل مالی فقط برای آنها مهم است؛ ولی خب واقعیت این است که معمولاً خانم هایی هستند که باید با شرایط مالی آقایان کنار بیایند و این کنار آمدن می تواند خیلی سخت باشد.

کندن از زندگی مرفه بیست ساله و وارد شدن به زندگی محدود متوسط، حتی اگر پای یک پاتیل عشق هم در میان باشد، تلخ است.

تازه غیر از این، اختلاف طبقاتی از همان جلسات اول آشنایی دردسرساز می شود. فرض کنید که خانواده داماد با یک جعبه شیرینی زبان و یک دسته گل گلایل، پا به خانه ای بگذارند که میز پذیرایی اش از میز پیش غذای هتل های شیک هم مجلل تر است... بالاخره بی دردسر نیست و تازه این اول ماجراست و تا به خرید و تالار عروسی و خانه و جهاز برسد، رنگ و روی هر عشق اسطوره ای را هم می برد.

پس ای جوان! آدم باش و با هم قد خودت بپر
ادامه دارد

برگرفته از کتاب ازدواج از سیر تا پیاز

سارینا, موسوی

خدایا تو آنگونه ای که من دوست دارم

مرا آنگونه قرار بده که تو دوست داری

مواظب خوبيها و مهربونيهاتون باشيد حتي اگه كسي نباشه بگه تو چقدر خوبي برا

خاطر خدا و خودت خوب باش اونوقت فقط توئي و خدا و چه قشنگه خدا بگه تو چقدر

دوست داشتني هستي و تو بگي همچنين شما مهربونم

خارج شده است
03 بهمن 1389,ساعت 11:49:02
پاسخ #4 در:
سینا
مدیر یار
تشكر

*
آفلاین آفلاین
اميدوار به لطف خدا
عشق و ازدواج با رنگ ترحم
خانه عشق

حدود چند ماهی هست كه با دختری قصد ازدواج دارم ولی مشكلاتی هست كه تصمیم گرفتیم مشاوره كنیم تا آنها را حل کنیم! پس از آشنایی مقدماتی متوجه شدم که او خیلی كم حرف بوده و بارها قصد خودكشی داشته و خیلی از لحاظ روحی مشكل داره.

در نوجوانی بر سر مسایلی با خانواده دچار مشکل شده و آنها با بد رفتاری هایی مثل زندانی كردن در خانه با او برخورد می کردن. بعد از خودكشی حال روحیش وخیم شده و دوسال نمیتونه ادامه تحصیل بده .بعدها چون همیشه تو خونه بوده، به خاطر دعواهای مادر وپدرش با همدیگه حالش بدتر می شه و در هر دعوا و مشاجره تپش قلب گرفته وگاها دچار حملاتی میشه که  نمی تونه خودشو كنترل كنه حملاتی كه باعث می شه بخنده.  گریه كنه.  خودشو بزنه و و و و.

الان شرایط طوری هست كه ماهی یكبار یا برای خرید میبرنش بیرون یا مهمونی . ما واقعا به هم علاقه داریم، از بودن این دختر تو اون خونه و محیط ، میترسم باعث بشه خدایی نكرده... آیا واقعا مشكل روحیش جدیه ؟ آیا ازدواج كردن و همچین دور شدن از محیط خانواده كه میتونه بهش كمك كنه ؟

شما چطور فکر می کنید؟ آیا چنین دلیلی می تواند انگیزه مناسبی برای شکل گیری یک ازدواج باشد؟

ازدواج در برخی از شرایط می تواند بهبود دهنده حالات روحی افراد باشد . اما سلامت روحی افراد یکی از عوامل  مورد اهمیت برای ازدواج است . به هر حال زندگی مشترک پستی و بلندی های بسیار دارد و علاقه اولیه به شدت فعلی نخواهد ماند .لذا افراد به تعادل وسلامتی نیاز دارند تا بتوانند با شرایط متنوع زندگی سازگار شده ، حل مسئله داشته باشند و آرامش خود را حفظ کنند .
احساس گناه ممکن است انگیزه عجیبی برای شکل گیری یک ازدواج به نظر برسد در حالی که چیزی جز همدردی یا در منتهی درجه آن "حس ترحم" نیست. وقتی که از روی احساس گناه نه از روی عشق تصمیم می گیرید که با کسی ازدواج کنید به آنان و به خود نیز کم فروشی کرده اید.

در این شخص یک حس همدردی همراه با ترحم وجود دارد که افراد در مواقعی نام آن را علاقه و عشق و انسانیت می نامند و برای آن اقدام به ازدواج با شخصی می کنند که از استیصال زیاد رنج می برد. در حالی که اگر از معیارهای مناسب ازدواج آگاه باشیم و بدانیم پس از ازدواج در قبال خود و فرزندانی که قرار است توسط ما پا به این دنیا بگذارند چه مسئولیتی داریم، دقیق تر به انتخاب همسر روی می آوریم.

همسران

چرا که همسر انتخابی ما در زمان حال به پدر یا مادر فرزندانمان در آینده تبدیل خواهند شد. گذشته از آن قرار است ازدواج ما عاملی برای راه یافتن به آرامش بیشتر و ارتباط عاطفی قوی تر باشد. از طریق ازدواج قرار است ما و همسرمان ابراز محبت بیشتر، حس حمایت افزون تر و دارا بودن یک پشتوانه محکم را تجربه کنیم. همسر کسی است که در بروز مشکلات با حفظ تعادل روحی خود می خواهد به ما کمک فکری داده و زمینه را برای حفظ تعادل ما برای مسأله گشایی بهتر فراهم کند. کسیکه قرار است با آرامش خود خستگی روزانه را از تن ما خارج کند. و برای ساعاتی آسوده خاطر گرداند. کسیکه قرار است مشغله های روزمره خود را با بودن در کنارش فراموش کنیم و عشق متقابل ما نیرو دهنده و انرژی بخش شود.

مادری که باید با آرامش روحی خود، تشویش و ناامیدی را از فرزندان دور نگه دارد و تحمل در مسائل و امید و تلاش را به آنها بیاموزد. آیا همسری که به لحاظ سلامت روانی تعادل لازم را نداشته و در شرایطی نابسامان تربیت شده می تواند تعدیل کننده روح فرزندمان باشد؟ می تواند پشتکار و نشاط را آموزش دهد؟ می تواند به فرزندش بیاموزد تا رسیدن به نتیجه دلخواه از تلاش و پی گیری دست برندارد؟

در میان مؤلفه های مورد نیاز و ضروری برای ازدواج، سلامت روان و جسم جایگاه ویژه ای دارد. به ویژه آنکه عیوب جسم آشکارتر بوده و افراد برای درمان آن راغب ترند. اما بیماری های روانی معمولاً مخفی تر بوده و اشخاص هم رغبتی برای برطرف کردن آن ندارند و می تواند بسیاری از جنبه های شخصیتی افراد را درگیر کند و جدای از بیماری روانی مشکلات قابل توجه دیگری را نیز به وجود آورد. به همین دلیل روان شناسان به جوانان تاکید می کنند که پیش از ازدواج مشاوره داشته باشند تا زوایای پنهان طرفین شناخته شده و تصمیم معقولانه گرفته شود .

درست است که ما انسان هستیم و موظفیم تا برای رهایی جان دیگران تلاش کنیم. اما حیطه ازدواج را باید به صورت خاص مورد توجه قرار داد و از وظائف انسانی این گونه ، مجزا دانست.
آیا همسری که به لحاظ سلامت روانی تعادل لازم را نداشته و در شرایطی نابسامان تربیت شده می تواند تعدیل کننده روح فرزندمان باشد؟ می تواند پشتکار و نشاط را آموزش دهد؟ می تواند به فرزندش بیاموزد تا رسیدن به نتیجه دلخواه از تلاش و پی گیری دست برندارد؟

این گونه علایق ظاهری تنها از حس انسان دوستانه و عواطف درونی ایجاد شده و نوعی ترحم محسوب می شود که در ازدواج کاربردی نخواهد داشت. احساس گناه ممکن است انگیزه عجیبی برای شکل گیری یک ازدواج به نظر برسد در حالی که چیزی جز همدردی یا در منتهی درجه آن "حس ترحم" نیست. وقتی که از روی احساس گناه نه از روی عشق تصمیم می گیرید که با کسی ازدواج کنید به آنان و به خود نیز کم فروشی کرده اید.

قرار نیست برای فرار از برچسب هایی مثل خودخواه و مغرور در ازدواج، همسر خود را برگزینید. اگرچه فکر می کنید او را دوست دارید و باید کمکش کنید اما در این لحظه و زمانی که برای ازدواج تصمیم می گیرد باید "نه گفتن" را تمرین کنید.

ازدواج از روی ترحم صحیح نمی‏باشد، زیرا در این نوع ازدواج عشق و علاقه طرفین وجود ندارد و یک طرف برای خدمت به فردی ضعیف و مظلوم گذشت می‏کند.

معلوم نیست تا چه زمان بتواند روی خواسته ‏های خود پوشش داده و  با او به خوبی سر کند. این نوع اقدام، اجباری و غیر طبیعی است و حرکت خلاف طبیعت دوام ندارد. ازدواج، با بخشش مال و دستگیری از دیگران فرق دارد. در آن موارد، فرد برای یک اقدام کوتاه ‏مدت، حرکتی را انجام می‏دهد؛ تازه آن حرکت غیر طبیعی نیست، زیرا لذت دارد، ولی ازدواج یک حرکت، دامنه ‏دار و طولانی است و یک روز و یک ماه و دو ماه نیست بلکه باید عمری را سپری کنند. بعید است فردی بتواند یک عمر بر خواسته‏ های طبیعی خود سرپوش بگذارد. سرپوش گذاشتن بر خواسته ‏های صحیح و پسندیده و طبیعی، شرعی نیست.

ادامه دارد

سارینا, موسوی

خارج شده است
09 بهمن 1389,ساعت 12:31:23
پاسخ #5 در:
سینا
مدیر یار
تشكر

*
آفلاین آفلاین
اميدوار به لطف خدا
ازدواج در کفه ترازو

عشق

ازدواج نوعی ترکیب بین دو انسان و دو خانواده است. زندگی مشترک یک پدیده ی مرکب است که اجزاء اصلی و اساسی آن زن و مرد می باشند، هر قدر بین این دو عنصر هماهنگی ،همفکری، تناسب، سنخیت روحی و اخلاقی و جسمی بیشتر باشد، این ترکیب استوارتر، مستحکمتر، شیرین تر و جاودانه ترخواهد بود؛ و هرچه این تناسب و هماهنگی کمتر باشد، زندگی سست تر تلختر و ناپایدارتر خواهد بود.

بدین منظور لازم است که زوجین تا آنجا که ممکن است هم کفو دیگری باشند. کفو بودن دو همسر، یعنی : تناسب، همتایی، هماهنگی، همشأنی، سنخیت، همطرازی بین دختر و پسر و به اصطلاح با هم جور در آمدن زن و شوهر.

بطوریکه تحقیقات نشان می دهد، علت عمده ی بیشتر نابهنجاری های زندگی زناشویی عدم تناسب و ناهماهنگی بین زن و شوهر است.

افرادی که سعی می کنند قبل از ازدواج در مورد همسرشان مطالعه کنند و همسری بیابند که از نظر روحی متناسب با خودشان است(کفو او باشد) بخش مهمی از مشکلات بعد از ازدواج و تربیت فرزند را حل کرده اند

متأسفانه در مسأله انتخاب همسر معمولاً به خوب بودن عرفی اکتفا می شود و به کفو هم بودن دختر و پسر توجه کمتری می کنند و حال آن که محور معیارهای انتخاب همسر همین همتایی است. در جامعه ی ماکمتر انسانی پیدا می شود که به کلی قابل ازدواج و همسری نباشد. همه ی دختران و پسران قابلیت همسری را دارند؛ اما باید سنجید که کدام دختر برای کدام پسر مناسب است.

مردی از پیامبر صلی الهی علیه و آله پرسید : با چه کسی ازدواج کنیم؟ ایشان فرمودند:

الاکفاء، یعنی همسان ها و همشأن ها

افرادی که سعی می کنند قبل از ازدواج در مورد همسرشان مطالعه کنند و همسری بیابند که از نظر روحی متناسب با خودشان است(کفو او باشد) بخش مهمی از مشکلات بعد از ازدواج و تربیت فرزند را حل کرده اند.

البته هماهنگی بین دو همسر به معنی شباهت کامل بین آنها و یا اینکه اگر کسی ثروتمند باشد و دیگری نه پس مناسب یکدیگر نیستند، نیست؛ بلکه منظور این است که لازم است از نظر روحی، جسمی و فکری میان دو همسر هماهنگی وجود داشته باشد.

همتایی و تناسب در آینده :
عشقولانه

بهتر است دختر و پسر در هنگام انتخاب خود آینده را نیز تا حد ممکن در نظر بگیرند. ممکن است دختر و پسر در زمان خواستگاری و ازدواج همتا و متناسب با هم باشند و ناهماهنگی قابل توجهی میانشان به چشم نخورد؛ اما در آینده و پس از گذشت چند سال از ازدواجشان تغییر و تحولاتی در زندگی شان پیش بیاید و در نتیجه ناهماهنگی پیدا شود و مشکل آفرین گردد. در این موارد چه باید کرد؟ و چگونه باید از ناهماهنگی های آینده جلو گیری کرد؟

البته آنچه مسلم است، این است که تغییر و تحولاتی که در افراد و زندگی ها پیش می آید دو گونه است:

1- تغییر و تحولات غیر قابل پیش بینی

در افراد و زندگی های گوناگون، دگرگونی هایی پیش می آید که انسان هرچه هم دور اندیش و آینده نگر باشد باز قادر به پیش بینی آن ها نیست؛ این گونه پیشامد ها هرکدام عکس العمل و برخورد و تصمیم خاص به خود را می طلبد و باید راه حلهایی مناسب برای آنها پیدا کرد.

2- تغییر و تحولات قابل پیش بینی

انسان با تفکر و مطالعه و مشورت با افراد آگاه و با توجه و تأمل در استعداد ها و اهداف و علاقه های خود می تواند بسیاری از مسائل و رویدادهای زندگی آینده اش راپیش بینی کند.

از بررسی وضعیت خانواده و رفتار واخلاق افراد می توان تا حد زیادی آینده شان را پیش بینی کرد. کسی که قصد دارد در آینده مسؤلیت های بزرگ اجتماعی را به دوش گیرد و در نتیجه زندگی اش با تحولات و دگرگونی هایی همراه است و انتظار دارد همسرش او را یاری کند، پس باید همسری مقاوم و هدفدار انتخاب کند

عشق

برای مثال جوانی که در خود شوق و استعداد مسائل علمی را سراغ دارد و می خواهد زندگی اش یک زندگی علمی و پژوهشی باشد، باید در هنگام انتخاب همسر به این موضوع توجه داشته باشد و همسری برگزیند که او هم علاقه به این امور داشته باشد و حداقل بتواند محدودیت های چنین زندگی ای را تحمل کند.

از سوی دیگر از بررسی وضعیت خانواده و رفتار واخلاق افراد می توان تا حد زیادی آینده شان را پیش بینی کرد. کسی که قصد دارد در آینده مسؤلیت های بزرگ اجتماعی را به دوش گیرد و در نتیجه زندگی اش با تحولات و دگرگونی هایی همراه است و انتظار دارد همسرش او را یاری کند، پس باید همسری مقاوم و هدفدار انتخاب کند.

در این راستا لازم است دو طرف ازدواج اهداف آینده ی خود را قبل از ازدواج مطرح کنند.

به این صورت که دختر و پسر قبل از ازدواج هدف ها، ایده ها و طرح های ذهنی و احتمال تغییرات در زندگی آینده شان را به یکدیگر بگویند. زیرا اگرهمسران اهداف و برنامه های یکدیگر را قبل از ازدواج بدانند یا می پذیرند و خود را برای همراهی و تحمل آماده می کنند و یا نمی پذیرند و رد می کنند و مسأله منتفی می شود. اما اگر ندانند، در آینده که با این امور مواجه می شوند ممکن است قبول نکنند و نتوانند تحمل کنند. آنگاه گرفتاری پیش می آید و کار به نزاع و ناهماهنگی کشیده می شود.

موسوی

براي اين پست, 1 كاربر تشكر كرده اند

خارج شده است
09 بهمن 1389,ساعت 14:00:53
پاسخ #6 در:
اتنا
تشكر
-اهدا شده: 4
-دريافت شده: 29

تازه وارد
*
محبوبيت : 15
آفلاین آفلاین
تعداد ارسال: 43
سلام دوستاي ساده دلم
چند مطلب در مورد بهداشت رواني ازدواج بود براتون گذاشتم
اميدوارم مفيد باشه براتون
كارشناسان امور زناشویی براساس تحقیقاتی كه روی زندگی زوج های موفق انجام داده اند توصیه های خاصی برای مردها و زن ها و همچنین پیشنهادهایی كلی برای هر دوی آنها دارند:

1- توصیه به مردها این است كه در مقابل درگیری ها عقب نشینی نكنند بلكه درك كنند كه اگر همسرشان اختلافی را مطرح می كند ممكن است این كار را از روی عشق ، و به خاطر سلامت رابطه شان انجام دهد.

2- وقتی نارضایتی امكان بروز نیابد ، بر فشار درونی فرد افزوده می شود و بالاخره به صورت زبانه ای از آتش خشم در می آید؛ اما وقتی كه شخص بتواند ناراحتی خود را به هر نحو مطرح كند و برای آن پاسخی بیابد فشارهای درونی اش فروكش می كند. شوهرها باید درك كنند كه خشم یا ناخشنودی همسرشان به منزله ی حمله به شخصیت آنها نیست. عواطف زن ها در اغلب اوقات جای تردید باقی نمی گذارد و قدرت درك آنها را در مورد موضوع مربوط نشان می دهد.

3- مردها همچنین نباید سعی كنند با ارائه ی یك راه حل عملی سر و ته قضیه را هم آورده، گفت و گو را خاتمه دهند. برای زن خیلی مهم است كه شوهرش به گله های او گوش كند و با احساسات او در مورد موضوع ، همدلی نماید ( گرچه لزومی ندارد با او موافق باشد ). ارائه ی سریع راه حل برای زن ، به معنی نادیده انگاشتن احساساتش توسط همسر می باشد. در بیش از نیمی از موارد وقتی زن حس كند به نظریات و احساساتش توجه شده، آرام می گیرد.

4- مشكل اصلی مردها این است كه هسمرانشان در بیان شكایت های خود بیش از حد شدت و حرارت نشان می دهند، به همین دلیل زن ها باید مراقب باشند كه شخصیت مردها را مورد حمله قرار ندهند، چون حمله به كل شخصیت مرد موجب جبهه گیری یا سكوت سهمگین او شده، حاصلی جز رنجش ندارد و فقط دعوا را حادتر می كند. یك روش سودمند برای زنان این است كه انتقاد خود را با ملاطفت و در لا به لای جملاتی كه حاكی از عشق به همسرشان است، بیان كنند.

5- در هنگام بحث، افراد موفق سعی می كنند جهت بحث را به مسیری صحیح هدایت كنند تا موجب كاهش تنش بشود. این عمل ساده همانند یك ترموستات عاطفی است كه جلوی جوشش شدید احساسات را می گیرد و به طرفین فرصت می دهد كه بتوانند روی موضوع مورد بحث تمركز كنند
6- راهِ حفظ ازدواج، تمركز بر روی موضوعات مورد اختلاف زن ها و شوهرها نیست، بلكه باید هشیاری عاطفی مشترك میان زن و شوهر را پرورش دهیم و بدین ترتیب امكان حل و فصل مشكلات را بهبود بخشیم. برخی از قابلیت های عاطفی مثل رفتارهای آرامش دهنده، همدلی و شنونده ی خوب بودن، به گونه ای مؤثر می توانند اختلاف نظرها را از بین ببرند و آن را به «دعواهای خوب» تبدیل كنند.

7- یكی از مهارت های مهمی كه زن و شوهرها بایستی بیاموزند این است كه احساسات پریشان كننده و افسرده ساز خود را تسكین بدهند و این به معنای ارتقای توانایی برای رهایی از طغیان ایجاد شده بر اثر تكانش عاطفی است. از آن جا كه در لحظه های طغیان عاطفی، تواناییِ بخشیدن، اندیشیدن و درست صحبت كردن از میان می رود، آرام گرفتن بسیار مفید و سازنده خواهد بود.

8- گفت و شنود باید با حالت غیر دفاعی انجام شود. گوش دادن به حرف های دیگری، مهارتی است كه پیوند میان زن و شوهر را حفظ می كند. مؤثرترین شكل گوش دادن، همدلی با طرف مقابل است كه كمك می كند تا احساسات پنهان در سخنان او را بفهمیم و این نیاز به آرامش دارد. دكتر« هیم گینوت » معتقد است بهترین فرمول در این زمینه (X Y Z ) است: «وقتی تو كارX را انجام دادی باعث ایجاد احساسY در من شدی، ولی من توقع داشتم كه تو كارZ را انجام می دادی». عشق و احترام هرگونه خصومت را در زندگی زناشویی از بین می برد، بنابراین بایستی به عواطف و احساسات طرف مقابل احترام گذاشت و موجب احساسات مثبت در طرفین شد.

9- بایستی درصدد افزایش هوش عاطفی باشید، زیرا 80% موفقیت در زندگی ، ناشی از هوش عاطفی و 20% آن ناشی از هوش عقلانی است.

رضا, سارینا, آنارايا, موسوی

براي اين پست, 4 كاربر تشكر كرده اند

مي توان رشته اين چنگ گسست
مي توان كاسه ان تار شكست
مي توان فرمان داد اي طبل گران خاموش بمان
به چكاوك اما نتوان گفت :مخوان.

خارج شده است
10 بهمن 1389,ساعت 18:08:29
پاسخ #7 در:
سارینا
مدیر یار
تشكر

*
آفلاین آفلاین
پاسخ : تقدیم به عروس خانوما آقا دامادای ساده دل
بهترین متن های کارت عروسی

--------------------------------------------------------------------------------

يادتونه بچه بوديم مي گفتين
ايشاا...عروسيتون
حالا وقتشه تشريف بياريد!
-----------------------------------------------------------------

دلمان مي خواهد با نسيم سحري
شاخه اي از گل ياس
بوته اي از گل مريم
بغلي از گل از گل سرخ
همه را دسته کنيم
برگيريم و بسازيم سبدي از پر طاووس سپيد
تا دهيم مژده بر آنان که در اين بزم به ما پيوندند

------------------------------------------------------------
من و او هم سفري يک دل و يک دانه شديم
هم ره دلشدگان راهي ميخانه شديم
قدمي رنجه کنيد و در ما بگشاييد
طرب اينجاست بياييد که پيمانه شديم
------------------------------------------------------------

لانه‌اي ساخته‌اند با گل ياس سفيد
در فراسوي بهار، ما ترا مي‌خوانيم تا به لطف قدمت
اين دل كوچك ما گل به دامن بشود
در انتظاريم
با گل حضور خود
محفل آراي سرور ما باشيد
------------------------------------------------------------------

آغاز زندگي نوين خويش را جشن مي‌گيرند
حضور شما در اين جمع نشانه پاكترين محبتهاست
----------------------------------------------------------------

برانيم تا دلهايمان را به مهر پيوند زده
بهار را به استقبال برويم.
حضورت اي دوست
قدمهايمان را استوار و دلهايمان را گرم مي‌كند
-------------------------------------------------------------

خدايا به هر آنكه دوست ميداري بياموز كه:
عشق از زندگي كردن بهتر است
و به هرآنكه دوست‌تر ميداري بچشان كه:
دوست داشتن از عشق هم برتر است.
--------------------------------------------------------------

بار سفر بسته‌ايم به قصد درياي همدلي
در پگاه آغازين اين سفر همراهمان باشيد
---------------------------------------------------------------

خانه‌اي ساخته‌ايم سايبانش همه عشق
زير پا فرش غرور در حصارش همه تكرار صفا
ما در اين جمع لطيف
لطف ديدار تو را مي‌طلبيم

مي‌خواهيم مهرباني را بياموزيم
موسم نيلوفران ما شما را مي‌خواند
----------------------------------------------------------------------
پايان هر رفتن رسيدن است
و ما اكنون به نقطه‌اي رسيده‌ايم كه آغاز يك رفتن است
در اين آغاز همسفر ما باشيد
-----------------------------------------------------------

همتمان بدرقه راه كن اي طاير قدس
كه دراز است ره مقصد و ما نوسفريم

دست در دست هم نهاده‌ايم و سفره دوستي را در
دشت آرزوها گسترانده‌ايم تا هر خاطره‌اي را به
زيبايي در دلها بياوريم
كه زندگي تنها يادگاري از محبت است
شوق فشردن دستان شما برايمان انتظاري است شيرين
----------------------------------------------------------------

آغاز مي‌كنيم زيستن را
پيوستن
و يكي شدن را
لطف حضور شما در جشن اين آغازمايه شادي ما خواهد بود
----------------------------------------------------------

مرا به رجعت خورشيد باور است هنوز
دل بسته‌ايم به صبح سپيد، به سپيدي بلندترين تيله خورشيد
دل بسته‌ايم به زندگي، با ما باشيد.
------------------------------------------------------------------

خانه ای ساخته ایم
سایه بانش همه عشق
زیر پا فرش غرور
و حصارش همه تکرار صفا
ما در این جمع لطیف
لطف و دیدار تو را می طلبیم
---------------------------------------------------------------

موسوی

خارج شده است
12 بهمن 1389,ساعت 11:41:56
پاسخ #8 در:
سینا
مدیر یار
تشكر

*
آفلاین آفلاین
اميدوار به لطف خدا
یک جهیزیه چشم کور کن !
    آخرین قیمت برای دختر خانم ها
    ...امشب عروسی داریم
    از شاهزاده با اسب تا بالگرد رویایی
    ازدواج منهای مخلفات
    از قافله ی اسراف عقب نمانید
    هفت خوان رستم یا رسم و رسوم؟
    اندر مصائب مقدمات عروسی
    قیمت نجومی برای لباس یکبار مصرف
    چشم و هم چشمی به سبک مدرن
    ماشین عروس های دیدنی (گزارش تصویری)
    خرید لباس عروس با قیمتی نجومی(فیلم)
    مهریه بالا یا عذاب داماد(فیلم)

سارینا

خارج شده است
12 بهمن 1389,ساعت 11:43:33
پاسخ #9 در:
سینا
مدیر یار
تشكر

*
آفلاین آفلاین
اميدوار به لطف خدا
 راه برای بله گرفتن

خواستگاری

بخواهید و نخواهید، شتری است که در خانه تان می خوابد. حتی اگر خانه نداشته باشید! به فرض هم که چند سالی را به بهانه درس خواندن و سربازی و کار پیدا کردن و امثال آن بتوانید سر خانم والده و همشیره و عمه و خاله محترمه و البته ریش سفیدهای فامیل گول بمالید. اما آخر سر باید کوتاه بیایید. یعنی دست خودتان نیست. بالاخره باید آستین هایتان را بالا بزنید و بروید خواستگاری. اگر هم نزنید، برایتان بالا می زنند.

پس بهتر است راه و رسمش را یاد بگیرید تا وقتی در مقابل عمل انجام شده قرار می گیرید، زیاد سوتی ندهید. (گفتم زیاد سوتی ندهید، چون درهر صورت سوتی می دهید).

انواع «بله» گیری

خواستگاری

خواستگاری سنتی: خانم های فامیل به خصوص مادر و خواهر آقاداماد، دختری را می بینند و برای گل پسرشان نشان می کنند.

توصیه: اگر سلیقه خانم های محترمه را می پسندید، که فبها المراد، اما اگر نمی پسندید و به شکاف بین نسل ها معتقدید، همان اول آب پاکی را بریزید روی دست شان چون اگر این کار را نکنید حالا حالاها به نتیجه نمی رسید. هم خودتان را خسته می کنید، هم خانم های محترمه را.

خواستگاری فامیلی: فرآیند ورانداز کردن در طول سالیان دراز از دختر خانمی که از همه جا بی خبر در حال بزرگ شدن بوده، توسط خانم ها صورت گرفته است. نوع دیگری از خواستگاری فامیلی هم وجود دارد که البته نیمه منسوخ است؛ آن هم همان «نشان کردن» دختر و پسر از کودکی – شاید قبل از به دنیا آمدن – است.

توصیه: نشان کردن را کلاً بی خیال شوید. اما در مورد حالت اول به توصیه های مربوط به خواستگاری سنتی توجه بفرمایید.

تلفن

خواستگاری تلفنی: دخترم قدت چقدره؟ پوستت سفیده یا سبزه ای؟ انگشتات خپله یا کشیده ست؟... در این نوع ، یک نفر که به خیال خودش آدم خیری است و نه خانواده عروس را درست و حسابی می شناسد و نه خانواده داماد را، شماره تلفن خانه عروس خانم را به مادر آقا داماد می دهد. سرکار خانم مادرشوهر هم گوشی را بر می دارد تا به مادر عروس زنگ بزند. اگر از بخت خوش یا شاید هم بد، خود دختر خانم گوشی را بردار ممکن است با چنین سؤالاتی مواجه شود.

تازه حرف های جالب تری هم قابل پیش بینی است. مثل «فسنجون رو  شیرین درست می کنی یا ترش؟ آخه پسرم غذای شیرین دوست نداره!»

توصیه: جسارت است، اما اگر بخواهید این طوری ادامه بدهید آرزوی ازدواج موفق را به گور خواهید برد! از ما گفتن.

انگار شما خیلی به شکاف بین نسل ها معتقدید. اشکال ندارد. اگرچه خودتان هم خوب می دانید که دراین خواستگاری نظرتان عمراً تغییر نخواهد کرد، ولی

مشورت با بزرگ ترها را از دست ندهید

خواستگار مدرن: تفاوت عمده این خواستگاری با انواع قبلی در این است که در این مورد خود شاه داماد همسرش را انتخاب می کند. بعد از توافق اولیه، خانواده ها وارد قضیه می شوند که معمولا هم نقش تزئیناتی دارند.

توصیه: انگار شما خیلی به شکاف بین نسل ها معتقدید. اشکال ندارد خیلی هم خوب است. اما گرچه خودتان هم خوب می دانید که دراین خواستگاری نظرتان عمراً تغییر نخواهد کرد، ولی مشورت با بزرگ ترها را از دست ندهید.

دخترخواستگار

خواستگاری معکوس: این داماد است که انتخاب می شود. گاهی توسط عروس خانم و گاهی هم توسط پدرِ عروس خانم. در حال اول اگر قضیه جدی شود، نهایتاً باز داماد خواستگار رسمی خواهد بود.

به احتمال زیاد هم کسی از قضیه بو نخواهد برد و باز هم مادر داماد به خیال این که پسر او است که هوایی شده از مادر عروس اجازه می گیرد. تازه ممکن است مادر عروس افه هم بگذارد!

توصیه: از آن جایی که پدرها دخترشان را خیلی دوست دارند، معمولاً در شرایطی دست به این نوع از خواستگاری می زنند که آقای داماد خیلی چشم شان را گرفته باشد. قضیه را جدی بگیرید. مطمئن باشید که حداقل ارزش فکر کردن را دارد!

خواستگاری غیابی: عروس خوش بخت اجازه دارد عکس آقا داماد را ببیند و توصیفاتش را هم از مادرجان و خاله جانش بشنود، چون ایشان در خارجه تشریف دارند.

توصیه: به این توجه داشته باشید که توصیفات دیگران ممکن است از نوع «سوسکه به بچه اش می گه قربون دست و پای بلوریت بروم» باشد.

خواستگاری

خواستگاری اینترنتی:
این یک جور بلای تکنولوژی است! علاوه بر سایت های متعدد اینترنتی اعم از خارجی و داخلی که شما را برای همسریابی کمک می کنند، چت روم ها هم مدت ها است که به محلی برای این امر خجسته تبدیل شده اند.

موارد زیادی وجود دارد که با همان چت کردن و یا نهایتاً تلفنی یا Voice chat یک دل نه صد دل(...) و مابقی ماجرا.

در مورد نحوه کسب اجازه در این نوع خواستگاری هم اطلاعات دقیقی در دست نیست. یک نمونه واقعی خواستگاری اینترنتی، در حد سه سال پیش به ازدواج یک دختر بیست ساله ایرانی با یک مرد پنجاه ساله پاکستانی الاصل مقیم سوییس انجامید که به علت مشکلات قانونی مجبور شدند عقد خود را در قبرس به ثبت برسانند!

توصیه: بعضی ها کتاب را هم می ترسند از اینترنت بخرند، آن وقت شما... لااقل وقتی با طرف قرار ملاقات می گذارید حواس تان باشد که یک وقت دختر خاله ای، دختر عمه ای چیزی از آب در نیاید که سوتی بشود!

خواستگاری با حروف: تولستوی قطعه گچی بر می دارد و می گوید «سونی آندره یونا، می توانی آن چه را این جا می نویسم کشف کنی؟ فقط اولین حرف کلمه را می نویسم». سونیا با لحنی محکم جواب می دهد: «می توانم» و تولستوی با گچ روی روکش پارچه ای میز می نویسد.

سونیا بعدها می گوید دست بزرگ و سرخ رنگ او را تعقیب می کردم، احساس می کردم که همه قوای روحی ام روی قطعه گچ و دستی که آن را هدایت می کند متمرکز شده است: «چ. و. ت. ت. ب. خ. م. و. م. ک. ب. ن. و. پ. خ. ر. ا». سونیا با خود فکر می کند هیچ رازی در برابر عشقش تاب مقاومت ندارد. با همین اعتماد، رمز حروف را کشف می کند: «جوانی و تشنگی تو برای خوشبختی، مرا وادار می کنند که به نحوی وحشتناک پیری خود را احساس کنم».

تولستوی که از آن همه سرعت انتقال در تعجب است می گوید: «و حالا چند حرف دیگر» آن گاه می نویسد: «د. خ. ش. ع. ن. د. م. و. ل. ه. ت. و. ت. ب. م. ک. ت. ا. خ. د...»

نوشته ها پیش می روند. سونیا هوشیارتر از آن است که از این حروف نوعی اشتراک روحی قوی تر از هر سوگندی را بین خود و شریک بازی اش درک نکند.

[تولستوی، هانیر ترویا، غلام رضا سمیعی، البرز، تهران 1374]

چی باید ببرید؟

برای اولین جلسه معارفه دو خانواده،معمولاً خانواده داماد یک جعبه شیرینی همراه می برند. اما در جلسه خواستگاری، علاوه بر شیرینی باید سبد گل یا دسته گل هم ببرید.

سارینا

خارج شده است
19 تير 1390,ساعت 13:42:00
پاسخ #10 در:
سارینا
مدیر یار
تشكر

*
آفلاین آفلاین
اداب ازدواج در عهد ایران باستان
آیین و مراسم ازدواج در ایران عهد ساسانی مقدمه ایران زمین دارای فرهنگی درخشان و باشکوه است و بر جوانان عزیز ایران است که آن را شناخته وپاس دارند ،زیراپایه زندگی اجتماعی و فرهنگی و ملیت ما بر همین فرهنگ کهن استوار است و با شناختن آن خویشتن وپدران و خانمان دیرین خودرا بهتر خواهیم شناخت و با مرز و بوم خویش که سرشار از اندیشه هاست بیشتر آشنا خواهیم گشت و ریشه و مایه بسیاری از کردارها ،پندارها ورسومی که با آن پرورش یافته و بزرگ شده ایم ،در خواهیم یافت. آداب و رسوم و فرهنگ ملی ما هنگامی که معنای اصلی خویش را در خاطر ما باز یافتند،زندگی ما راپربارتر و با معنی تر خواهند ساخت.یکی از رویدادهای مهمی که در زندگی هر فردی رخ می دهد ،پدیده ازدواج است که امروزه در نواحی و مناطق مختلف دارای سنت ها و آداب خاصی است ودر گذشته نیز آیین ها و رسوم مختلفی داشته و به نحو آیینی برگزار می شده است .آداب و رسوم ازدواج در ایران باستان که سنتی دیرینه بود،نسبتا بر ما مبهم است. در بیشتر منابع به انواع ازدواج های مرسوم عهد ساسانی اشاره شده است و کمترین اطلاعی از باورها ،آداب ،رسوم و چگونگی شکل گیری ازدواج توضیحی داده نشده است. اما قدر مسلم آن است که ایرانیان عهد ساسانی ،برپایه آموزه های دینی شان و آموخته های پیامبرشان زرتشت بر این باور بودند که شادی و رامش از جلوه های نیک اهورایی و همساز با زندگی است وپیوسته بر آن بودند تا به هر بهانه ای اندوه و سوگواری را از خود دور سازند . برگزاری جشن های مختلف در ایران باستان دلیل این مدعاست اما علاوه برجشن های ملی ، مذهبی و... به گواه مورخيني چون هرودت ، گزنفون ،پلوتارك و... در زندگی خصوصی افراد نیز برخی از جشن هامانند جشن تولد ،جشن ازدواج و زایش فرزندو.... نیز وجود داشته که افراد بسته به تمکن مالی شان ،عقاید دینی ،رسوم منطقه ای و عرف موجود برگزار کردن آن همت می گماشتند. اهمیت ازدواج در آیین زرتشتی ازدواج در آیین زرتشتی کاریست بسیارپسندیده و سر باز زدن از آن و زندگی کردن به حالت تجرد ناپسند و در خور نکوهش می باشد . بنا بر گفته های زرتشتیان ازدواج«اشوداد»یا امر خیر است ، ازدواج امری فرشکردی یا جاودان است . در وندیداد ،فرگرد سوم اشاره شده : « زمینی که بدون کشت و تخم و بی حاصل ماند، چون زنان زیبایی که بی شوهر مانده و بچه های بسیار نیاورد.» (1) همچنین بیان شده است که : « از میان دو مرد ، آن که زن دارد نسبت به مجرد ارجمند تر است.» اهمیت ازدواج برای زنان نسبت به مردان در دین زرتشتی بیشتر است چنان که زن به سن بلوغ برسد و ازدواج نکند حتی مستحق مرگ است چنان که در کتاب شایست ناشایست ذکرشده است که: « یکی این که مرد اگر زن نکند ، مرگرزان (اعدام) نشود ، اما زن اگر شوهر نکند ،همانا مرگرزان شود زیرا که زن را جز از طریق آمیزش با مردان فرزندپدید نیاید و از وی پیوند نرود»(2) در کتاب صد در بندهشن ذکر شده است که « و آن چه پرسیدند که زنان را شوهر کردن چه کرفه (پاداش) است بدانند که بدین در چنان پیداست که دختر چون نه ساله شود می باید که نامزد شوی کنند چون دوازده ساله باشد با شوهر دهند و چون دشتان شود شوهر سزاوار به خویشتن آید و به شوهر ندهند و اگرپدرندهد هر بار که دشتان شود و دختر سر شوید آن پدر تنافوری (یکی از درجات عذاب) که هزار دویست درم سنگ، گناه باشد و به سر چینودپل (پل صراط) اول شمار این کنند و اگر مادر رضا ندهد این گناه (مادر) باشد و اگر برادر رضا ندهد این گناه برادر باشد و اگر دوده سالار رضا ندهد این گناه دوده سالار باشد و اگر دختر خود شوهر نخواهد و نکند و این گناه دختر باشد به سرپل چینودپل پادافره ( عذاب) این فرمایند و اگر هم چنان به هیچ حال شوی نکند و شوی نکند و شوهر سزاوار باشد و خواستاری کند و سر در نیاورد چون هشتاد ساله شود و بمیرد اگر صد هزار کار وکرفه (ثواب) کرده باشد ممکن نیست که روان او به بهشت رسد یا از دوزخ رهایی بیابد تا رستخیز تن پسین (کالبدآن جهانی) در دوزخ بماند»(3) به همین جهت ازدواج در دین زرتشتی از جایگاه والایی برخوردار است و ثواب بزرگی دارد زیرا ازدواج جلوه ای از اکار( خنثی کردن) اعمال اهریمن است . به همین مناسبت دختران می توانند برای یافتن شوهر نیک از یزدان یاری طلبند . انواع ازدواج در عهد ساسانی شوهر کردن برای زن ، بنا بر قواعد دوران ساسانیان به معنای در آمدن از سالاری پدر یا برادر و رفتن به سالاری شوهر یاپدر اوست . اجازه رسمی پدر یا عدم رضایت نخستین عاملی است که نوع ازدواج را تعریف می کند ، در مرحله دوم ، ازدواج زن برای بار نخستین و بعدی ، تعیین می کند که ازدواج از چه نوعی است. ظاهرا ازدواج در دوران ساسانی به پنج شکل ذیل انجام می گرفته است: 1- زنی که با رضایت والدینش به خانه شوهر می رفت ، فرزندانی که او برای شوهرش به دنیا می آورد در دو جهان به همسرش تعلق داشت او راپادشاه زن «زن ممتاز» می خواندند ( یا ازدواج پاتخشاییه گویند) 2- زنی که تنها فرزند خانواده بود، اواغ زن ( زن تنها فرزند) خوانده می شد ، فرزند اول این زن را به والدین می دادند تا جای دختری را که خانواده را ترک گفته بود بگیرد ، از این هنگام وی را نیز مانند زن نخست « ممتاززن » می گفتند. 3- اگر مردی که در سن ازدواج بود مجرد می مرد خانواده اش به زنی بیگانه جهیز می دادند و به همسر مردی بیگانه در می آوردند ،این زن را سذرزن یا همسر خوانده می نامیدند ، نیمی از فرزندان او را به مرد مرده که می بایست در جهان دیگر شوی او باشد تعلق داشت و نیمی دیگر از آن شوهر زنده بود . 4- بیوه ای که دوباره به خانه بخت می رفت چاکر زن (چکریه) نام داشت . اگر او از شوهر اولش فرزندی نداشت ، وی را همانند همسر خوانده می دانستند و نیمی از فرزند انش را که از همسر دوم می زایید به شوهر نخست او که می باییست در جهان دیگر به همسریش در آید تعلق داشت. 5- زنی که بی رضایت پدر و مادرش ازدواج می کرد فروتر از دیگر زنان بود . این زن را خود سرای زن ( زنی که خود خانه ای بنا کرد) می گفتند ، او نمی توانست از والدینش ارث ببرد تا آن که پسر بزرگش به سن بلوغ می رسید و به او در نزدپدرش مقام «ممتاز زن» می بخشید.(4) ازدواج و مقدمات آن در عهد ساسانی هر دختر یاپسر در خانواده زرتشتی تا هنگامی که به سن خردمندی می رسید و توانایی اداره یک زندگی مشترک را داشت براساس تعالیم دینی اقدام به ازدواج می کرد . در انتخاب همسر در برخی از متون به برخی از معیارها و ویژگی های ظاهری اشاره شده است در گفتگوی خسرو قبادان پادشاه ساسانی با رهی در مورد ویژگی های فیزیکی زن به شرح ذیل اشاره شده است « دوازدهم فرماید وپرسد که کدام زن بهتر (است) ؟ رهی گوید که انوشه ( جاوید) باشید ! آن زنی بهتر (است) که از حیث اندیشه ، مرد دوست (باشد) . افزون بر این ، او را قامت میانه ، سینه پهن ، سر(و) سرین(و) گردن موزون ، وپایش کوتاه ، و میان باریک ، و زیرپای گودی دار ، انگشتان بلند ، و اندامش نرم و گوشتالو ، و به پستان (دارای پستان خوب) ، ناخنش برفین، و گونه اش انارگون ، و چشمش بادام گونه ، و لب مرجانی ، و ابرو طاقدیس (گرد ،کمانی ) ، دندان سفید لطیف و خوشاب ، و گیسو سیاه و براق (و) دراز (باشد) ، و در بستر مردان سخن بی شرمانه نگوید» (5) در ازدواج پاتخشایی آيین ها و رسوم خاصی داشت که به شرح آن می پردازیم در این نوع ازدواج « قرار و ترتیب ازدواج را بزرگ خانواده داماد و سرپرست عروس ( معمولاپدرش ) می گذاشتند »(6) همچنین در کتاب کلیات تاریخ و تمدن ایران پیش از اسلام تالیف عزیزا... بیات در بخش ساسانیان بیان شده است که « برگزیدن شوهر برای دختران به پدر اختصاص داشت اگرپدر در قید حیات نبود شخص دیگر اجازه شوهر دادن دختر را داشت این حق نخست به مادر تعلق می گرفت و اگر مادر مرده بود متوجه یکی از اعمام یا خاله های دختر می شد . دختر خود مستقلا حق اختیار همسر نداشت از طرف دیگرپدر یا شخص دیگری که ولی دختر به شمار می رفت مکلف بود به مجرد رسیدن به سن بلوغ او را به شوهر دهد ، زیرا که منع دختر از زناشویی و تولید مثل گناه بزرگی محسوب می شد . معمولا وصلت به وسیله یک نفرواسطه به عمل می آمد . مهر را معین می کردند سپس شوهر مبلغی به پدر آن دختر می پرداخت ضمنا حق داشت آن پول را دربعضی موارد مجددا مطالبه کند مانند نازا بودن زن پدر حق نداشت دختر را در اختیار شوهری که انتخاب کرده بود بگذارد اگر دختر ابا می کردپدر حق نداشت او را بدین سبب محروم از ارث نماید .» (7) در ازدواج پاتخشایی چنین به نظر می رسد که الگوی ازدواج براساس انتخاب والدین ، علاقه ، خرد و اختیار زن بوده است به شکلی که در یسن 53 زرتشت «پورچیستا ، جوان ترین دختر خود را می خواند تاپس از همپرسی و مشورت با خرد خویش ، اعلام دارد که آیا جاماسب ، مرد برگزیده را برای همسری خود شایسته می بیند !»(8) در شروط ضمن عقد تعهداتی را داماد و عروس می پذیرفت از جمله این که « زن در نیمی از دارایی خود حق تصرف را دارد و عروس می پذیرفت که در زندگانی از زنی و یگانگی و فرمانبرداری و ترس آگاهی در برابر شوهر ، و نیز از ایرانی بودن و بهدینی باز نگردد. داماد نیز تعهد می کند که او را به عنوان زن گرامی ،به عنوان کدبانو استوار دارد و خوراک وپوشاک او را در آسایش فراهم گرداند» (9)گواهان این قرارداد را امضاء می کردند. پس از انتخاب دختر مناسب و گفتگوی والدین تعیین زمان و وقت عروسی فرا می رسید احتمالا در برپایی مراسم عروسی و جشن ازدواج سعی بر آن می شده است که این آغاز زندگی مشترک با مناسبت ها و جشن های سال تقارن و هم زمانی داشته باشد به همین جهت جشن عروسی را سعی می کردند با جشن های ملی مانند نوروز یا جشن های ماهیانه یا گاهنبار ها و یا جشن های مذهبی مانند جشن مهرگان ، سده ، جشن زایش زرتشت و ... برپا نمایند. چنین به نظر می رسد که برگزاری مراسم عروسی در ایامی که زن دوران قاعدگی خود را طی می کرد یا در اصطلاح حائض بود به هیچ وجه صورت نمی گرفت و حتی آن را بد یمن می دانستند به نحوی که « بایستی طفل خردسال را مواظبت کنند ، تا زن حائض نزدیک او نشود »(10) با شروع مراسم ازدواج مطربان ، خوانندگان و گروه نوازندگان با اجرای برنامه های متنوع از قبیل ترانه خوانی ، آهنگ نوازی ، تار، سه تار ، نی ، سرنا و ... میهمانان را سرگرم می کردند . رقاصان با حرکات موزون و تماشایی خود و بند بازان با بند بازی در سرگرمی مردم نقش اساسی ایفا می کردند. هرودت گوید :« یک ایرانی ثروتمند در جشن زادروز خود ممکن است یک گاو یا اسب یا شتر یا خر را در تنور بپزد و با آن به پذیرایی از میهمانان خود بپردازد ، و اگر تنگ دست باشد به پختن حیوانی کوچک تر اکتفا کند . خوراک اصلی چندان فراوان نیست ، اما انواع دسرها که بارها جداگانه به میهمانان تعارف می شوند بسیار فراوانند .»(11) احتمالا چنین ضیافت و میهمانی در عروسی ها نیز برپا بود باپایان گرفتن مراسم ازدواج ،عروس خانواده خود را ترک می کرد و تحت سرپرستی شوهرش قرار می گرفت کابین عروس و جهیزی که با خود به خانه شوهر می آورد همواره از آن او بود .پس ازپایان ازدواج هدیه ازدواج به زوج و زوجه جوان داده می شد. رسم گواه گیران یا اندرز گواه گیران در آیین گواه گیران ، موبدی پس ازآان که عروس و داماد را با رضایت شخصی آنان به همسری در می آورد، شاهدان یا گواهان ضمن امضاء قرارداد عقد با تکرار جملاتی پشتوانه تداوم زندکی مشترک شان می شوندپدر نخستین گواه از هفت مرد است که گواهی می دهد. وپس از آن موبد اندرزهایی بایسته را برای عروس و داماد می خواند . مراسم با سرایش اوستای تندرستی برای سلامتی و شادکامی زوج جدیدپایان می پذیرد. خوان گواه گیران یا سفره عقدی در آیین های باستانی ایران برای هر جشن یا مراسم مذهبی خوانی گسترده می شد. (مانند خوان نوروزي، خوان گواه گيران و...) چیدن اشیاء روی خوان ترتیب ویژه داشت و کوشش می شد که اعداد مقدس در آن رعایت شود و هر کدام از اشیاء و محتویات آن دارای مفهموم و معنای خاصی بوده اند . سفره عقد مربوط به بهترین ایام زندگی فرد به شمار می آمد و آن را هر چه با شکوه تر و رنگین تر برپا می کردندو در چیدن آن از زیباترین ظروف استفاده می شده است « اما در روزگار ساسانیان قاب های زیبای منقوش و گران بهایی از جنس کائولین از چین به ایران آورده شد که یکی از کالاهای ارزشمند بازرگانی بود و این ظرف ها بعد ها به نام کشوری که آمده بود به نام چینی و گویش سینی رواج یافت. در ایران برای تمایز بین ظرف هایی که از چین آورده مي شد آن که از فلز ساخته می شد سینی و آن که از کائولین (خاک چینی) به نام چینی رواج یافت.»(12) در آیين های مربوط به ازدواج برای چیدن سفره عقد از همین ظرف های چینی که معمولا بهای بسیاری داشت بهره می گرفتند. در خوان عقدی علاوه بر آلات و اسباب نیایشی مانند آتشدان ، کتاب مقدس اوستا، میوه های فصل ، سینی شیرینی ، گلدان که پر از شاخه های درختان همیشه سبز مثل سرو و گل های زیبا ، شمع و لاله روشن ، آینه ، گلاب ، نخ و سوزن ، قیچی ، عرقچین سبز ، سدره و کشتی ، نبات ، تخم مرغ، دستمال سبز ، حلقه نامزدی و ... نهاده می شد که هر کدام از این ها دارای نماد و تفسیر خاصی بود که چنین بودند: حلقه معمولا نمادی از فرشته مهر یا میترا بود که این خدا ،پیمان ، نظم و راستی را نگاهبانی می کند و به این مفهوم که عهد وپیمان هم چون حلقه ای است که نمی تواند شکسته شود . حتی در بسیاری از کتیبه های تاج بخشی در عهد ساسانی اعطای حلقه از طرف اهورا مزدا به پادشاه نشانه ای از وفاداری به عهد وپیمان بوده و جزء نشانه های پادشاهی بوده است در آیین ازدواج نیز حلقه در انگشت کردن عروس وداماد نمادی از دوستي ، وفاداری به تعهدات وپیمان هایی که بسته شده می باشد و شاید کنایه از حلقه سعادت و خوشبختی به مانند حلقه پادشاهی باشد هم چنین می تواند یاد آور اعطای حلقه از طرف اهورا مزدا به شاه باشد در اعتقاد گروهی از زرتشتیان حلقه ی درون دست ، نمادچرخه ی تجدید حیات در زمین است که در فروهر بالدار زرتشتیان نيزدیده می شود. گلدان گلدان که پر از شاخه های درختان همیشه سبزمثل سرو و... بود همچنین گل هایی با عطر و بوی خاص از قبیل گل محمدی ،یاس،نرگس،نسترن،رزسرخ و... که معمولا خانواده ها با رسمی سه گلدان از سبزه های رنگارنگ و زیبا را به نماد هومت (اندیشه نیک ) هوخت(گفتار نیک) و هوورشت ( کردار نیک) بر خوان می گذاشتند تا موجب برکت ،فراوانی،خیر و سرسبزی باشد . زیرا که رنگ سبز آن هارنگ ملی و مذهبی ایرانیان بود و رنگ سرخ گل ها نشانه عشق ،دوستي و صمیمیت بود و خوان عقدی را زینت می بخشید . اینان نماد امرداد امشاسپندان بودند که بایستی در سفره عقدجای داشته باشند . آتشدان آتشدان که از آتش خاندان مایه می گرفت در همه آیین های مذهبی به کار می رفت و با همه وسایل سنتی و دینی آن در میان خوان نهاده می شد و دانه های مقدس اسپند و چوب های خشک خوشبو در کنار آن جای داشت .امروزه نیز ظرفی از آتش و دانه های اسپند بر خوان عقدی جای دارند. کتاب مقدس اوستا یکی از لوازم سفره عقدی کتاب مقدس اوستا بود که نمادپرستش خدای یگانه و سرور دانا اهورامزدا است و معمولا برای شگون و یمن و آرزوی خوشبختی بخشی از کتاب اوستا در ستایش فروهرپاکان وپارسایان خوانده می شد و به این شکل زندگی خود را با مقدس ترین کتاب آغاز می کردند. نان نان نمادی از برکت است و در دوران ساسانی گرده نان هائی به اندازه یک کف دست یا اندکی كوچک تر می پختند . آن ها را که درونdron نامیده می شدند بر سر خوان عقدی می گذاشتند و گاهی بر آن ها آفرین می خواندند و آن ها را برکت می بخشیدند . این آیین در خوان نوروزی نیز رواج داردو بر روی نان گاهی با دانه های کنجد «مبارک باد»می نوشتند که امروزه نیز مرسوم است. شمعدان در دو سوی آتشدان شمعدان های گران بها یا چراغ می نهادند و آن ها را می افروختند . واین نشانی از دنیای فروغ بی پایان بود که جایگاه فروران است و نماد روشن دلی فروغ خداوند است. نور و روشنایی در مراسم مذهبی ایرانیان از اصل های مهم بود زیرا دنیای روشنایی قلمرو اهورامزداست و هر جا که نور وآتش باشد اهریمن را بدان جا راه نیست . چلچراغ بستن و چراغانی کردن در مراسم ازدواج به همین علت است . تخم مرغ انواع تخم مرغ های سفید ورنگین می بایستی خوان عقدی را زینت بخشد ،زیرا تخم و تخمه نمادی است از نطفه و نژاد و در روز جشن تولد آدمیان که تخمه و نطفه پدیدار می گردد ،تخم مرغ تمثیلی است از نطفه باروری که بزودی باید جان گیرد و زندگی یابد و زایش گیهانی انجام پذیرد .پوست تخم مرغ خود نمادی است از آسمان و طاق گیهان وپروردگار میترا نیز بنا بر اسطوره ای از تخم گیهانی پدید آمد . آینه آینه از نظر واژه شناسی از ادونک advenak آمده است به معنی شکل و دیدار و ادونک یکی از نیرو های تشکیل دهنده انسان است . این واژه ازپیش وند ad و ریشه ven به معنی دیدن ساخته شده است و آینه چیزی است که بدان شکل را می بینند . نهادن آینه در خوان عروسی به این مناسبت است که عروسی مقدمه زایش است و برای زایش انجام می گیرد و فروهر ها در تشکیل نطفه و زایش زنان یاری می کنند نماد راستی و صداقت در زندگی زناشویی مشترک است . سنجد سنجد یکی از میوه های است که در خوان عروسی گذاشته می شود زیرا بوی برگ و شکوفه های سفید مایل به زردی درخت آن محرک عشق و دلباختگی است که از مقدمات اصلی توالد وزایندگی است و وجود سنجد در خوان عروسی انگیزه زایش گیهانی است . سیب سیب یکی از میوه های است که بر خوان عروسی نهاده می شد و معمولا روستاییان آن را در خم های ویژه نگاه می داشتند وپیش از جشن عروسی به رسم هدیه آن را به دوستان و آشنایان عروس می دادند که در خوان عروسی به کار برند . در داستان های ایرانی سیب با زایش مناسبت بسیار دارد و اغلب درویشی آن را به دو نیم می کند که نیمی از آن را زن و نیمی دیگر را شوی می خورد و بدین ترتیب مرد از عقیم بودن و زن از نازایی رها می شد .از این رو می توان پنداشت که سیب در خوان عروسی نماد دیگری است از باروری وزایش . انار انار از مقدس ترین درختان است و تقدس خود را تا به امروز در میان ایرانیان نگاه داشته است و تک درخت انار نزدیک امام زاده ها و بر بالای تپه ها و کوه ها همواره مقدس است و بدان دخیل می بندند و ترکه های انار به عنوان برسم مقدس در آیین های زرتشتی به دست گرفته می شد . انار برای رنگ سبز تند برگ هایش و نیز برای رنگ وشکل غنچه و گل که همانند آتش دان است همیشه تقدیس می شده است .پر دانگی انار نماینده برکت و باروری است و نمادی است از باروری ناهید وبه ویژه شکل آن از روزگاران کهن نزد شاعران به سینه تشبیه می شود و نمادی است از سینه زنان به هنگام جشن زایش و نماد همبستگی و زیبایی است . پول سفید پول زرد وسفید در خوان عروسی نمادی است از شهریور امشاسپندان که موکل است برفلزات و یودن آن برسر خوان موجب برکت و فراوانی کیسه است وپخش کردن آن به هوا برای برکت بخشی و فزونی زندگی مشترک عروس وداماد بوده است . در دوران ساسانی معمولا سکه هایی که بر روی آن کلمه هایی از قبیل « افزون باد » یا « افزا باد» ضرب می شد و در جشن عروسی ها و ایام نوروز از این سکه بیشتر استفاده می شد . دانه های اسپند دانه اسفند هم چنان که از نامش پیدا است از واژه کهن اسپنتا اوستایی به معنی مقدس گرفته شده است و از زمان های کهن مقدس بوده و در رسم های نیایشی به کار می رفته است . هم امروز نیز در خانواده ها آن را برای دفع چشم زخم بر روی آتش می پاشند و جهت زینت بخشیدن به خانه نیز در مناطق روستایی دانه های سپند را به رشته می کشند و با اشکال زیبا می آرایند . جام عسل یکی از داده های اهورایی عسل بود که نماد شیرین کامی و شادی و رامش در زندگی مشترک به شمار می آمد و عروس و داماد با شیرین کردن دهانشان زندگی را با شیرینی آغاز می کردند و خاطرات خوش آن را در زندگی به همراه می بردند تا کام شان در آینده تلخ نگردد و آرزوی زندگی شاد همراه با آرامش را می کردند. بر سر خوان عروسی چیز های دیگری هم نهاده می شد مانند نبات و سینی شیرینی که نماد شیرین کامی و شادی بودند . نخ و سوزن که نشانه پیوند و رفو کردن دل ها بود هم چنین قیچی که نماد شرکت عروس و داماد در زندگی زناشویی و گشایش در کار ها بود . گلاب نماد خوش بویی وصمیمیت و عرق چین سبز که نشان هایی از رسیدن به مقام های بزرگ بود . سدره و کشتی نشانه پرستش خدای یگانه و اهورا مزدا بود و .... که این ها معمولا نماد و نشانه هایی بود که موجب برکت ،خوشبختی و تندرستی در ایام زندگی مشترک می گردید .

کتابنامه:
 1- وندیداد ، فرگرد سوم ، جلد اول .
2-رضی ، هاشم ، زرتشت پیامبر ایران باستان ، تهران ، انتشارات بهجت ،چاپ چهارم ، 1382.
3- مزداپور ، کتایون ، حیات اجتماعی زن در تاریخ ایران ، دفتر اول ، تهران ، امیر کبیر ، 1369.
 4- هوار ، کلمان ، ایران و تمدن ایرانی ، ترجمه حسن انوشه ، تهران ، امیر کبیر ، چاپ دوم ، 1375.
 5- مزداپور ،پیشین ، ص59.
 6- یار شاطر، احسان ، و جمعی از نویسندگان ، تاریخ ایران از سلوکیان تا فروپاشی دولت ساسانی ، ترجمه حسن انوشه ، جلد سوم ، قسمت اول ، تهران ، امیر کبیر ، چاپ اول ، 1377.
 7- بیات ، عزیزا... ، کلیات تاریخ و تمدن ایران پیش از اسلام ، تهران ، انتشارات دانشگاه شهید بهشتی ، چاپ سوم ، 1368.
 8- مزداپور ،پیشین ، ص50 .
 9- همان ، صص82-83.
 10- کریستین سن ، آرتور ، ایران در زمان ساسانیان، ترجمه رشید یاسمی ، تهران ، دنیای کتاب ، چاپ هشتم ، 1375.
 11- ناردو ، دان ، امپراتوری ایران ، ترجمه مرتضی ثاقب فر ، انتشارات ققنوس ، چاپ چهارم ، 1382 .
 12- فره وشی ، بهرام ، جهان فروری ( بخشی از فرهنگ ایران کهن ) ، تهران انتشارات دانشگاه تهران ، چاپ دوم ، 1383.
 13- در قسمت خوان گواه گیران یا سفره عقدی از کتاب جهان فروری و تقویم 1383 زرتشتیان ایران دربخشي از قسمت هابه طور تلخیص و تفسير استفاده شده است

« آخرين ويرايش :توسط ساینا »

خارج شده است
25 تير 1390,ساعت 10:56:58
پاسخ #11 در:
سارینا
مدیر یار
تشكر

*
آفلاین آفلاین
آری آغاز دوست داشتن است

گر چه پایان راه ناپیداست

من به پایان دگر نیندیشم

که همین دوست داشتن زیباست

- – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – -

بادا مبارک در جهان سور و عروسیهای ما           سور و عروسی را خدا ببرید بر بالای ما

زهره قرین شد با قمر طوطی قرین شد با شکر            هر شب عروسیی دگر از شاه خوش سیمای ما

در گردن افکنده دهل در گردک نسرین و گل            کامشب بود دف و دهل نیکوترین کالای ما

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – -

ای از عشق پاک من همیشه مست

من تو را آسان نیاوردم بدست

بارها این کودک احساس من

زیر باران های اشک من نشست

من تو را آسان نیاوردم بدست

یک نفر آمده دنیای مرا سبز کند
خواب و بیداری و رویای مرا سبز کند
و به یمن نفس سبز و اهورایی عشق
از سرا تا به ثریای مرا سبز کند

سخن از پیوند سست دو نام
و هم آغوشی در اوراق کهنه یک دفتر نیست
سخن از گیسوی خوشبخت من است
سخن از دستان عاشق ماست
که پلی از پیغام عطر و نور و نسیم
بر فراز شبها ساخته اند

دل نشان شدسخنم تا تو قبولش کردی

آری آری سخن عشق نشانی دارد

در ره عشق نشد کس به یقین محرم راز

هرکسی بر حسب فکر گمانی دارد

” باز کن پنچره را من تو را خواهم برد

به سر رود خروشان حیات

آب این رود به سرچشمه نمیگردد باز

بهتر آن است که غفلت نکنیم از آغاز “

……و…….

خانه ای میسازیم  در بلندای بهار

بر درخت احساس   روی گلبرگ گل نسترنی که از آن عشق خدا می روید

از احساس گل سرخ مدد می گیریم.

و دل کوچکمان خشنود ز دیدار شما می گردد.

عشق بهانه آغاز بود آغاز قشنگترین صبحدمان زندگی
عشق بهانه سبز با هم زیستن بود
و اینک وصال…
بارش خوشبختی است بر آشیان عاشق ترین دستها
رونق بهاری ترین ثانیه های زندگی ما باشید

از دورترین فاصله ها به هم رسیدیم و تا اوج بودن با همیم
بهای عشق چیست به جز عشق
به هم رسیدن   یعنی آغاز
باهم ماندن   یعنی زندگی
زندگی با عشق    یعنی کامیابی

پایان هر رفتن رسیدن است

و ما اکنون به نقطه‌ای رسیده‌ایم که آغاز یک رفتن است

در این آغاز همسفر ما باشید

خارج شده است
31 مرداد 1390,ساعت 15:17:17
پاسخ #12 در:
سارینا
مدیر یار
تشكر

*
آفلاین آفلاین
دیگه بدی و خوبیشو خودتون به بزرگی خودتون ببخشید

اینا چند مدل لباس عروس سال 2011هستش

لطفا ابتدا در انجمن ثبت نام و يا به انجمن وارد شويد .

ZAGHI, ثنا

خارج شده است
31 مرداد 1390,ساعت 16:04:20
پاسخ #13 در:
ZAGHI
تشكر
-اهدا شده: 707
-دريافت شده: 688

دیگه راه افتاده
*
محبوبيت : 40
آفلاین آفلاین
تعداد ارسال: 564

سارینا, farshad2009

يادم رفت فراموشت كنم پدر جان

خارج شده است
10 شهريور 1390,ساعت 11:39:08
پاسخ #14 در:
نمیدونم
تشكر
-اهدا شده: 0
-دريافت شده: 7

تازه وارد
*
محبوبيت : 0
آفلاین آفلاین
جنسيت : پسر
تعداد ارسال: 12
خب خیلی ممنون از تایپک مفیدتون

ما داخل همین سایت و خیلی جاهای دیگه داریم فوق العاده تلاش میکنیم که خلیج فارس خلیج عربی نشه یعنی فرهنگمون هویتمون عوض نشه

خودتون قضاوت کنید کدوم یکی از مدل های لباس عروس که داخل این تایپکه با فرهنگه ما تناسب داره!!!!!!!!!!؟

به نظر من دفاع از هویتمون فقط شرکت داخل یه نظر سنجی و حتی یه اسم به نام خلیج فارس نیس

اگه میخوایم مطالبمون مفید باشه یعنی جوری باشه که کاربرای سایت وقتی میخوان برن دنبال لباس عروس واقعا بیان عکسای این تایپکو بررسی کنن باید علاوه بر ویزگیه قشنگی به خیلی چیزای دیگه مثل قیمت فرهنگ هویت و...توجه کنیم

البته این فقط نظر منه شاید صد در صد اشتباه باشه و ببخشید از اینکه مطلبم با تایپک متناسب نبود

در کل ممنون از مطالب خوبتون�� 
o94 o94 o94 o94 o94

مهم نیست قفل دست کی باشه مهم اینکه کلیدش دست خداست

خارج شده است
صفحه: [1] 2   بالا
GoogleTagged: google

پرش به :  

تاپيک هاي مشابه
عنوان نويسنده پاسخ ها مشاهده آخرين ارسال
لباس عروس گـــالـــري عــكـــس MeMoL 11 3122 آخرين ارسال 05 مرداد 1388,ساعت 12:58:44
توسط ifj
مردها در حال ملوس شدن هستند ، بخوانید گــــفــــتــــگــــو آزاد meysam 2 255 آخرين ارسال 30 ارديبهشت 1389,ساعت 16:24:39
توسط گلوريا
ساخت ویروس آموزش نرم افزار Ali♥ 0 222 آخرين ارسال 09 شهريور 1389,ساعت 12:34:38
توسط Ali♥
علوم باطنی عــلــمــی arashro 8 489 آخرين ارسال 08 شهريور 1390,ساعت 10:03:51
توسط arashro